Teremyağlı Kadayıflı Saray Lokumu (Asla Çatlamaz) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 50 gr teremyağ
- 150 gr. kavrulmuş kadayıf
- 1 dolu çorba kaşığı teremyağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket kremsanti (2 poşet olanlardan)
- 1 su bardağı soğuk süt
- İri ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızı tabanı için bir tavaya yağı alıp, eritelim.
- Eriyen yağın içine şekerimizi alıp, düzgünce karışana kadar karıştıralım.
- hemen sonrasında kavrulmuş, ufalanmış kadayıfı ekleyelim ve kısık ateşte kadayıflar yanmadan birkaç dakika köy ve ocaktan indirelim.
- Büyük uzunluk fırın tepsisine hazırladığımız kadayıfı eşit bir biçimde döküp, spatula sayesinde üzerini boşluk kalmayacak biçimde bastıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
- Bu kademede muhallebi için, bir tencereye süt, un ve şekeri alarak yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan indirelim. İçine teremyağ ve vanilyaları ekleyip, mikserle 3-4 dakika çırpalım. Bunu yapmanız hayli kıymetli. Yaparsanız tatlınız çatlamayacaktır.
- ondan sonrasında muhallebimizi bir kepçe sayesinde yavaş yavaş kadayıfımızın üzerine aralıklı bir biçimde dökelim.
- Kadayıfları kaldırmadan spatula sayesinde üzerini düzleyelim.
- böyle buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
- Tatlımız dinlendikten daha sonra kremşantimizi tanımına uygun hazırlayalım.
- Hazırladığımız krem santiyi muhallebimizin üzerine eşit bir biçimde yayalım.
- Tatlımızı evvel uzun tarafını ortadan keselim ve enine 6 kesim olacak biçimde keselim.
- Kestiğimiz her kesimin uç kısmına ceviz taneleri koyup, elimizle ya da spatula sayesinde saralım ve servis tabağına alalım.
- Hepsi için tıpkı süreci uygulayalım. Tepside kalan kadayıfları atmayalım. Bir kavanoza alıp, muhallebili tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun ????????.