Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi

Felaket

New member
Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf (önceden dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teflon bir tavada yağımızı eritip şekeri ve kadayıflarımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. sonrasındasında cevizi ek edip bir süre kavurduktan daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Muhallebisi için sıvı krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tenceremize alıp kaynayana kadar karıştıralım
  4. Ilıyan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar çırpalım.
  5. Kare yahut yuvarlak borcama kızartmış olduğumuz kadayıfı döküp yayalım.
  6. Üzerine muhallebinin tamamını boşalttım.Güzelce yayalım kalan bütün kadayıfı üst kısma döküp 4-5 saat soğuması için dolapta bekletelim. Afiyet olsun ????????.
Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst