Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram tel kadayıf (önceden dondurulmuş)
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Not EkleTarifi Yazdır
- Teflon bir tavada yağımızı eritip şekeri ve kadayıflarımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- sonrasındasında cevizi ek edip bir süre kavurduktan daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için sıvı krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tenceremize alıp kaynayana kadar karıştıralım
- Ilıyan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar çırpalım.
- Kare yahut yuvarlak borcama kızartmış olduğumuz kadayıfı döküp yayalım.
- Üzerine muhallebinin tamamını boşalttım.Güzelce yayalım kalan bütün kadayıfı üst kısma döküp 4-5 saat soğuması için dolapta bekletelim. Afiyet olsun ????????.