Teremyağlı Ispanaklı Köstebek Pasta

Felaket

New member
Teremyağlı Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram eritilmiş teremyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 50 gram teremyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet beyaz krem şanti
Üzeri için

  • Ufalanmış kek kırıntısı
Teremyağlı Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Rengi şahane bir tanım ????.Yumurta şekeri köpürene kadar çırpalım içine eritilmiş teremyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  2. En son ıspanak püresini de ve un kabartma tozu ekleyip uygunca karıştırın yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür.
  3. 200 derece 20 dakika kadar pişirilir.
  4. Kek pişene kadar kreması için sütü tencereye alın üzerine nişasta, un ve şekeri ekleyip karıştırın kaynamaya bırakın göz göz olan muhallebimize 50 gram teremyağı ekleyip indirelim.
  5. Soğuduktan daha sonra vanilya ve krem şanti ekleyip mikser ile düzgünce çırpın.
  6. Pişen keki soğuduktan daha sonra bardak ile keselim hepsini etrafındaki kalan kekleri ufalayın güzelce ve bardak ile kestigimiz keke kremasını sürün üzerine ufalanmış kek ile kaplayın. Afiyet olsunnnnnn.
Teremyağlı Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst