Teremyağlı Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gram eritilmiş teremyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 50 gram teremyağ
- 1 paket vanilya
- 1 poşet beyaz krem şanti
- Ufalanmış kek kırıntısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Rengi şahane bir tanım ????.Yumurta şekeri köpürene kadar çırpalım içine eritilmiş teremyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- En son ıspanak püresini de ve un kabartma tozu ekleyip uygunca karıştırın yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür.
- 200 derece 20 dakika kadar pişirilir.
- Kek pişene kadar kreması için sütü tencereye alın üzerine nişasta, un ve şekeri ekleyip karıştırın kaynamaya bırakın göz göz olan muhallebimize 50 gram teremyağı ekleyip indirelim.
- Soğuduktan daha sonra vanilya ve krem şanti ekleyip mikser ile düzgünce çırpın.
- Pişen keki soğuduktan daha sonra bardak ile keselim hepsini etrafındaki kalan kekleri ufalayın güzelce ve bardak ile kestigimiz keke kremasını sürün üzerine ufalanmış kek ile kaplayın. Afiyet olsunnnnnn.