Teremyağlı Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
- 125 gr teremyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize suyu ve şekeri alıp karıştırıyoruz kaynadıktan 5 dk daha sonra kapatıyoruz.
- Hamuru yapmak için derin bir kaba evvel tereyağı daha sonra öteki gereçleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi 180 derece evvelde ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra 1 dk bekleyip soğuk şerbeti döküyoruz.
- Yaklaşık 1 saat kadar dinledikten daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ????