Teremyağlı Islak Kakaolu Kurabiye

Felaket

New member
Teremyağlı Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker
Hamuru için;

  • 125 gr teremyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Teremyağlı Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tenceremize suyu ve şekeri alıp karıştırıyoruz kaynadıktan 5 dk daha sonra kapatıyoruz.
  2. Hamuru yapmak için derin bir kaba evvel tereyağı daha sonra öteki gereçleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz.
  4. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi 180 derece evvelde ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  5. Piştikten daha sonra 1 dk bekleyip soğuk şerbeti döküyoruz.
  6. Yaklaşık 1 saat kadar dinledikten daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ????
    ❤
    .
Teremyağlı Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst