Teremyağlı Manzarası Cheesecake Benzeyen Fırın İstemeyen Lezzetli Bir Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4-5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 200 gr burçak bisküvi
- 100 gr teremyağ
- (Tabanı ince olsun isterseniz malzemeyi yarı yarıya da kullanılabilirsiniz)
- 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
- 2 su bardağı vişne suyu (ben komposto kullandım)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı civarı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bisküvileri rabottan geçiriyoruz.
- Erittiğimiz yağı üzerine ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlı kağıt kaplıyoruz.Daha düzgün çıkması için
- Kkalıbın tabanına bisküvileri yayıyoruz ve bardakla bastırarak sıkıştırıyoruz.
- Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Muhallebi için vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi pişiriyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıp vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
- bazı birtakım karıştırarak 5 dakika soğutuyoruz ve bisküvinin üzerine döküyoruz.
- Vişne suyu, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Biraz koyu kıvam olacak.
- Ocağın altını kapattıktan daha sonra vanilya ek ederek karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında vişneleri de ekleyerek karıştırıyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.