Teremyağlı Hindistan Cevizi Dolgulu Fincan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 kaşık dolusu teremyağ
- 1 kaşık kakao
- 2,5-3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Çeşitli renklerde şeker hamuru
Not EkleTarifi Yazdır
- İç dolgusu için krem şanti ve sütü çırpıyoruz. (katı bir kıvam alana kadar).
- Hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz ve buz dolabına dinlenmesi için koyuyoruz.
- Keki için birinci başta teremyağ eritiyoruz ve ılımasını bekliyoruz.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz yaklaşık 10 dakika. Şekerin eridiğinden emin olunca süt, sıvı yağ ve teremyağ ekleyip düşük dönemde çırpıyoruz.
- sonrasındasında un,kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpalım.
- Tekli silikon kek kalıplarımıza paylaştırıyoruz.
- Kalıbın yarısına kadar dolduruyoruz.
- 170 derecede pişiriyoruz.
- Keklerimizi soğuduktan daha sonra kalıplardan çıkartıp. İsterseniz sıkma torbası ile yahut kaşık sayesinde kekin ortasını çıkartıp hindistan cevizli dolgumuzu koyuyoruz.
- Sıra en eğlenceli kısıma geldi istediğimiz renkte şeker hamurumuzu alıp oklava sayesinde açalım kekimizin etrafını kaplayacak biçimde saralım.
- Şeker hamurunu birbirine yapıştırmak için su kullanabiliriz. Fincan süslenmesini sizin zevkinize bırakıyorum. Afiyet olsun.