Teremyağlı Hazır Pandispanya İle Meyveli Pasta (Şipşak Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar .
- 1 adet dilediğiniz hazır pandispanya
- Yarım çay bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 50 gram teremyağ
- 1 paket vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 1 poşet krem şanti
- 10-15 çilek
- 2 adet muz
- Süslemek için dilediğiniz eseri kullanabilirsiniz.
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar .
- Öncelikle kremamızı teremyağ ve vanilin hariç tüm gerecimizi karıştırıp ocakta puding kıvamı alana dek pişiriyoruz.
- Altını kapatıp teremyağ ve vanilyayı ekleyip soğutuyoruz.
- Pansipanyamızı uygun bir kaba yerleştiriyoruz.
- Üzerini yarım çay bardağı sütün yarısı ile ıslatıyoruz.
- Üzerine soğuyan kremamızın yarısını yerleştiriyoruz ve muz ve çilek doğrayıp kekin öbür kısmını da süt ile ıslatarak üzerine yerleştiriyoruz.
- Kalan kremaya da 1 poşet krem şanti ek edip çırparak pastamızın üzerine yayıyoruz.
- Dilediğiniz biçimde süsleyecek 3-4 saat buz dolabında (hatta 1 gece kalırsa daha hoş olacaktır) bekleterek servis ediyoruz. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun ???? tanımımı beğenirseniz beni takip etmeyi unutmayın ????