Teremyağlı Hamursuz Elmalı Vişneli Pasta Tart Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı un
- 1su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 4-5 adet elma
- Kabartma tozu
- Vanilin
- 125 gram teremyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı vişne
- 2.5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 fincan şeker
- 50 gram teremyağ
- 1 adet yumurta
- 1 poşet kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel iç harcımız için rendelediğimiz elmaları tavada suyunu salıp, çekene kadar kavurup, tarçını ve vişneleri ekliyoruz. En sıkıntı kısmı atlattık
- Hamurumuz için irmik un şeker kabartma tozu ve vanilyayı derince bir kapta karıştırıyoruz.
- 20 cm lik yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp hazırladığımız karışımdan 1 su bardağından iki parmak eksik alıp, tepsiye sepeliyoruz. Üzerine elmalı harç koyup, tekrar irmikli karışımdan sepeliyoruz.
- Bu süreç 4 kat karışım ve 3kat elma biçiminde bitecek. En son katın üstüne erittiğimiz teremyağını döküp, kekimizi fırına koyuyoruz.
- 170 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.
- Muhallebisi için teremyağ hariç tüm materyalleri karıştırıp, pişiriyoruz. Muhallebi yoğunlaşınca teremyağı ekleyip, ocağın altını kapoyoruz.
- Soğuyan muhallebimize kremşanti ekleyip, mikserle çırpıyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.