Teremyağlı Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram teremyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı antep fıstığı öğütülmüş
- 3 su bardağı un
- Antep fıstığı
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlamayla başlıyalım. Şeker su derin bir tencereye alıp 15 dakika kaynatalım.
- 2-3 damla limon suyu ekleyip altını kapatalım soğusun.
- Bu ortada tüm hamur gerecini derin bir kapta buluşturup güzelce yoğuralım.
- Tezgaha alıp elimizle rulo yapıp inceltelim.
- Bıçak sayesinde kesip tepsiye dizelim.
- Üzerlerine birer adet fıstık yerleştirelim.
- 180 derecede 25 dakika pişirelim sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküp servis edelim.