Teremyağlı Enfes Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya;
- 8 adet (l)yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 80 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 poşet krem şanti
- 200 ml sıvı krema
- 300 ml bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyasını yapmak için yumurtanın sarısı ve aklarını başka kaplara kıralım.
- Akını çırpmaya başlayalım kıvam almaya başlayınca limon suyu ve şekerin yarısını da ek edip güzelce traş köpüğü olana kadar çırpalım.
- Sarısı için; şeker ve sıcak suyu azar azar ek edip mikserin en yüksek devresinde 5 6 dk kadar çırpalım.
- ondan sonrasında, yumurtanın sarısına kuru materyallerin hepsini ekleyip mikserle çırpalım.
- Yumurta akını diğer harca koyup aşağıdan üst doğru yumuşak hareketlerle yumurta aklarını söndürmeden karıştırıp bırakalım yavaş yavaş karıştıralım.
- Hiç bekletmeden önceden ayarladığımız altına yağlı kağıt geçirilmiş 20 cm’lik yuvarlak kalıbımıza dökelim.
- 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 30 -35 dk.
- Kreması için; krema ve krem şanti hariç bütün materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar, sürekli karıştırarak çikolatayı ekleyelim.
- Ardından soğumaya bırakalım düzgünce soğuduktan krem santisini de ek edip mikserle çırpalım.
- Pandispanyayı 4’e bölelim.
- Her katını şekerli süt ile ıslatıp, kremasından koyalım orta katlarına muz ve fıstık draje koyalım .
- En son ganaj ile kaplayıp pastanın kenarlarına eritilmiş çikolata döküp dileğimize süsleyelim. ????????????#doğumgünü#pasta#sürpriz#parti#çikolatalıpasta#keşfet#keşfetteyiz#sunum#sunumönemlidir#yaşgünü#gurme#çikolata#dessert#mukemmellezzetler#sahanesunum#kesfetteyim #kesfe.