Teremyağlı Enfes Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- Yumurta sarısı
- 28 adet fındık içi yada antep fıstığı (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlayın .Toz şeker ve suyu karıştırdıktan daha sonra yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynama noktasına gelen şerbete bir tatlı kaşığı limonu ekledikten daha sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
- Tatlının hamurunu hazırlamak için:Oda sıcaklığında bekletilmiş teremyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar düzgünce karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile başka bir kapta karıştırın.
- Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.
- Tüm malzemeyi yoğurduktan daha sonra kulak göğsü kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi sekiz tane eşit kesime bölün.
- Avuç ortasında yuvarlayarak, üzerine yumurtanın sarısını sürün biçim verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin.
- İçini çeken tatlıları soğuk olarak servis edin. Tek tek sevdiklerinizle paylaşın afiyet olsun şimdiden ????????