Teremyağlı Enfes Şekerpare

Felaket

New member
Teremyağlı Enfes Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 28 adet fındık içi yada antep fıstığı (isteğe bağlı)
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon
Teremyağlı Enfes Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbeti hazırlayın .Toz şeker ve suyu karıştırdıktan daha sonra yüksek ateşte kaynatın.
  2. Kaynama noktasına gelen şerbete bir tatlı kaşığı limonu ekledikten daha sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
  3. Tatlının hamurunu hazırlamak için:Oda sıcaklığında bekletilmiş teremyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar düzgünce karıştırın.
  4. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile başka bir kapta karıştırın.
  5. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.
  6. Tüm malzemeyi yoğurduktan daha sonra kulak göğsü kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi sekiz tane eşit kesime bölün.
  7. Avuç ortasında yuvarlayarak, üzerine yumurtanın sarısını sürün biçim verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin.
  8. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin.
  11. İçini çeken tatlıları soğuk olarak servis edin. Tek tek sevdiklerinizle paylaşın afiyet olsun şimdiden ????????
    ❤
    .
Teremyağlı Enfes Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst