Teremyağlı Enfes Kutlama Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram teremyağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı)
- 3 su bardağı süt (600 ml )
- 4-5 yemek kaşığı şeker (80 gram)
- 1/2 (yarım) adet vanilya çubuğu
- 3 yahut 4 adet yumurta sarısı (80 gram)
- 1,5 yemek kaşığı un (30 gram)
- 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (20 gram)
- 1-1,5 yemek kaşığı teremyağ (20 gram)
- Sade krem şanti
- Sütlü çikolata
- Çilek
- Beyaz çikolata
- 3 adet muz
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı sarı ve beyaz olacak biçimde ayırıyoruz.
- Sarılarını şeker ile evvel düşük bölümde ondan sonrasında yüksek zamanda çırpıyoruz.
- Yumurtalarımızın beyazlarını bir tutam tuz ile yüksek dönemde çırpıyoruz.
- sonrasındasında kalan malzemeyi içine koyup tahta bir kaşık sayesinde kek hamuru muzu yapıyoruz.
- Önceden ısıtırmış 175° fırında kekimiz kıvırıp üstü kızarana kadar benim fırınım da yaklaşık 25 dakikada oldu lakin her fırında farklılık gösterir pişiriyoruz.
- Fırınımızı kapattıktan daha sonra kekimizi çabucak çıkarmayıp bir mühlet daha fırının sıcaklığı ile birlikte fırında bekletiyoruz düzgünce soğuyan kekimizi iki eşit kesime bölüyoruz.
- İçine hazırladığımız pastacı kremasını ve dilimlediğimiz muzları ve çilekleri koyuyoruz ben tanımı bir buçuk ölçü yapıp iki katlı bir pasta elde ettim dilerseniz sizde o denli yapabilirsiniz.
- ondan sonrasında biten pastamızı sade kremşanti ile kaplıyoruz.
- Pastamız dolapta dinlenirken benmarie adabı eritilmiş profesyonel pasta çikolatasını bir buzul poşetine koyup kenarına hafifçeçe delip tezgahın üzerine serdiğimiz streç sinema bize gelişi hoş biçimde formlar çizerek döküyoruz gaye pastayı kaplayacak bir kafes elde etmek.
- İyice kalıp tutması için dolapta bekletiyoruz.
- hemen sonrasında çikolata kafesine pasta ile buluşturup pastanın üzerine dilimlenmiş çilekleri diziyoruz.
- Dört tane bütün çileği bir daha benmarie yordamı eritilmiş beyaz çikolataya batırıp pastanın ortasına koyuyoruz kusursuz bir pasta deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.