Teremyağlı Ekler Tanımı

Felaket

New member
Teremyağlı Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 50 gram teremyağ
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
Kreması için;

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem şanti
Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2-3 modül çikolata
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
Teremyağlı Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kremasını yapıyoruz.Vanilya ve krem şanti hariç öbür materyalleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz. Kremanın altını kapatınca içine vanilyayı ekliyoruz. Krema soğuyunca içine krem şantiyi ekliyoruz.
  2. sonrasındasında hamuru için bir tencereye su,teremyağ,şeker ve tuzu koyuyoruz.
  3. Yağ eriyince ocağın altını kısıyoruz ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. (topaklanmamasına dikkat ediyoruz. )daha sonra ocağın altını açarak iki dakikaya yakın pişiriyoruz.
  4. Hamur soğuyunca içine yumurtaları ekliyoruz. (kıvamı epeyce akışkan olmayacak) hamuru sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz.
  5. 180 derece önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (en az 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz. ) üzeri kabuklaşınca fırından çıkarıyoruz.
  6. Soğuyan hamurların içine kremayı dolduruyoruz.
  7. Çikolata sosu için çikolata ve teremyağ hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz.
  8. Ocağın altını kapatınca çikolata ve yağı ekliyoruz. daha sonra ekleri çikolata sosuna batırıyoruz.Afiyet olsun.
Teremyağlı Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst