Teremyağlı Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 50 gram teremyağ
- 2 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşık un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2-3 modül çikolata
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kremasını yapıyoruz.Vanilya ve krem şanti hariç öbür materyalleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz. Kremanın altını kapatınca içine vanilyayı ekliyoruz. Krema soğuyunca içine krem şantiyi ekliyoruz.
- sonrasındasında hamuru için bir tencereye su,teremyağ,şeker ve tuzu koyuyoruz.
- Yağ eriyince ocağın altını kısıyoruz ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. (topaklanmamasına dikkat ediyoruz. )daha sonra ocağın altını açarak iki dakikaya yakın pişiriyoruz.
- Hamur soğuyunca içine yumurtaları ekliyoruz. (kıvamı epeyce akışkan olmayacak) hamuru sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz.
- 180 derece önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (en az 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz. ) üzeri kabuklaşınca fırından çıkarıyoruz.
- Soğuyan hamurların içine kremayı dolduruyoruz.
- Çikolata sosu için çikolata ve teremyağ hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatınca çikolata ve yağı ekliyoruz. daha sonra ekleri çikolata sosuna batırıyoruz.Afiyet olsun.