Teremyağlı Donutlar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- Bir yemek kaşığı teremyağ
- 1 çimdik tuz
- 5- 6 su bardağı un (kontrollü)
- Eritilmiş çikolata
- Süsleme malzemeleri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su, süt ve mayayı alıp karıştıralım. Sırasıyla başka gereçleri ek edip karıştırmaya devam edelim.
- En son unu ek edip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerine streç sinema kapatıp 45 dakika dinlendirelim.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp 2 farklı bezeye ayıralım.
- Hamuru merdane sayesinde 1 parmak genişliğinde açalım.
- Hamuru kalıpla yada uygun bu aparatları kesip yağlı kağıt üzerine alalım.
- Rahat sıvı yağa atmak için yağlı kağıtları hamurun ebatında keselim.
- böyle üzeri kapalı hamuru biraz dinlendirelim.
- Bol sıvı yağ aldığımız tavayı kızdırıp önlü artlı pişirelim.
- Pişen donatları peçeteye alalım.
- Süslemek için çikolatayı eritip soğuyan donutlara batıralım.
- Ardından üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.