Teremyağlı Donat Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 75 gr teremyağ (oda ısısında)
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Sıvı yağ
- Beyaz ve sütlü çikolata
- Süslemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda maya, şeker ve ılık sütü eriyene kadar karıştırın. Yumurta ve oda ısındaki teremyağı ek edin ve karıştırmaya devam edin.
- Un ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurların ortasını küçük yuvarlak duy ile delin.
- Ayrı bir yerde sıvı yağı orta uzunluk bir tencereye alın.
- Yağı tam kızdırmadan (ama yağ sıcak olacak)hamurları yağda gerili önlü kızartın. Bu ortada ocağın altını orta ateşe alın. (bu kısım kıymetli. )
- Kızaran donutlar için çikolataları benmari yöntemi eritin.
- Donutların üzerlerini çikolataya batırın.
- Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyin.Donatlar servise hazır. Afiyet olsun.(bu ölçülerle 14 adet donat elde ettim. ).