Teremyağlı Cup Tatlısı

Felaket

New member
Teremyağlı Cup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Çikolata sosu ve antep fıstığı
Teremyağlı Cup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sütü, unu ,nişastayı ve şekeri bir tencereye (Teremyağ ve vanilya hariç) koyup, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra içine vanilya ve teremyağı ekliyoruz.
  4. Teremyağ eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve cuplara boşaltıyoruz.
  5. Biraz soğuduktan daha sonra buzdolabına koyuyoruz.
  6. 2-3 saat dinlendikten daha sonra dolaptan çıkarıyoruz.
  7. Yarısına çikolata sosu döküyoruz. Üzerini de antep fıstığıyla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Teremyağlı Cup Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst