Teremyağlı Cup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- Çikolata sosu ve antep fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü, unu ,nişastayı ve şekeri bir tencereye (Teremyağ ve vanilya hariç) koyup, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra içine vanilya ve teremyağı ekliyoruz.
- Teremyağ eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve cuplara boşaltıyoruz.
- Biraz soğuduktan daha sonra buzdolabına koyuyoruz.
- 2-3 saat dinlendikten daha sonra dolaptan çıkarıyoruz.
- Yarısına çikolata sosu döküyoruz. Üzerini de antep fıstığıyla süslüyoruz. Afiyet olsun.