Teremyağlı Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanyası için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un (200ml bardak)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yemek kaşığı elma yada üzüm sirkesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 250 gram teremyağ
- 500 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı ılık süt
- 1 paket vanilya
- Taze çilek
- Kırmızı pasta jolesi (bitkisel)
- Kenarlarına kavrulmuş badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyası için evvel yumurta ve şekeri hoş çırpın sıvı yağ ve sirkeyi döküp biraz çırpın .
- daha sonra eleyerek unu ,vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpın fırın kağıdı serili 20 cm lik kelepçeli kalıba döküp öncesinden ısınmış 170 derece alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin kürdan testi yapın aykırı çevirip soğutun.
- Kreması için; Oda ısısındaki teremyağını evvel kısık daha sonra yüksek bölümde krema haline gelene kadar çırpın.
- Pudra şekerini robottan geçirin daha sonra eleyin, vanilya şekeri de döküp pudra şekerine kaşık kaşık teremyağına ekleyin çırpın .8 dakika çırpın.
- daha sonra iki kaşık ılık süt ekleyip biraz daha çırpın yarım saat buzdolabında bekletin. (ayrıca bu kremayı buzlukta saklayabilirsiniz4,5 ay)normal buz dolabında da bir ay saklanıyor )renklendirip pasta süslerinde kullanabilirsiniz.
- Pandispanyayı kesin kelepçeli kalıba alt tabanını yerleştirin üzerine krema sürün ikinci katı yerleştirin yine krema sürün çilekleri sık sık dizin.
- Pasta jölesini paketteki tarife göre pişirip ılıtın çileklerin üzerini kapatacak biçimde dökün soğutun.
- Kelepçeli kalıptan çıkartmadan jöleli kısmı bıçak ile kesin daha sonra çıkarın kenarlarına kalan kremadan sürün daha sonra kavrulmuş file badem serpin.
- Buzdolabına kaldırın ben hiç bekletmeden kestim siz bir iki saat bekletin.Krema tatlı oluyor mayhoş olsun isterseniz bir paket labne ekleyebilirsiniz.
Teremyağlı Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı