Teremyağlı Çilekli Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı eritilmiş teremyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı ortası un
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 6-7 adet çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker yumurta ve vanilyayı mikserle beyazlayıp kıvam alana kaşar 2-3 dk çırpıyoruz.
- Üzerine yağ süt ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak denetimli biçimde unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa müddetli karıştırıyoruz.
- Kek çemberini 22-24 cm ayarlayıp karışımı tabanı yağlı kağıtla kaplı çembere döküyoruz. Yada küçük bo kalıp da kullanabilirsiniz.
- 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Kreması için vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Son olarak vanilya ve kremşantiyi de ekleyip çırpıyoruz.
- Pişen keki iki kesime kesiyoruz. Sütle hafifçeçe ıslatıyoruz.
- Arasına kremadan kaşık yada krema torbası kullanarak sürüyoruz.
- Doğranmış çilek ekleyip ikinci kesim keki ıslatıp üzerine kapatıyoruz.
- Kalan kremayı da üst katın ortasına sürüp meyvelerle dekore ediyoruz.