Teremyağlı Çilekli Çikolata Parçacıklı Kekstra Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram teremyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı çikolata parçacığı
- Çilek
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 3 yumurta kırılır ve 1 su bardağı toz eklenir. Yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırılır. Akabinde kaba 125 gram teremyağ eklenir yenidendan çırpılır.
- Ardından 1 çay bardağı süt eklenir yeniden karıştırılır. daha sonra 2 su bardağı un elenerek, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya eklenir yenidendan karıştırılır.
- Akışkan bir kıvam elde ettikten daha sonra daha evvelde teremyağ ile tabanı ve yanları yağlanmış borcama dökülür.
- Eşit bir biçimde yaydıktan daha sonra çiçekleri ortadan 2 ye bölüp küçük modüller halinde üzerine yavaşça bastırılarak dizilir. En son üzerine çikolata parçacıkları eklenir.
- ondan sonrasında evvelinde ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Kürdan yardımı ile pişmesi denetim edilebilir.
- Piştikten daha sonra en son adım kekimiz soğuduktan daha sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpilir.
- Küçük kesimler halinde kesilir ve servis edilir. Afiyet olsun.