Teremyağlı Çilek Soslu Capkek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardak süt
- 1 yemek kaşık eritilmiş teremyağ
- Yarım su bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardak çilek
- Yarım su bardak şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda 2 adet yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- ondan sonrasında süt, eritilmiş teremyağ, sıvı yağı ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyoruz hamurumuz akışkan bir kıvamda olması daha yumuşak kek elde etmemizi sağlar.
- Hazırladığımız hamuru kapılarına 1 parmak boşluk kalacak biçimde kalıplarına boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk kadar bir müddetde pişiriyoruz.
- Çıkardığımızda bir kürdan sayesinde bakabilirsiniz pişmesine (eğer kürdana hamur modülleri yapışmışsa biraz daha şişmesi gerektiğini gösterir).
- Capkeklerimiz pişerken ocağımızın üzerine küçük bir kapta çileklerimizi ve şekerimizi karamelize edecek kadar pişiriyoruz 25 dk kadar.
- Soğuyan kapkeklerimizin üzerlerine hazırladığımız sostan ekliyerek ve değişik süsler kullanarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.