Teremyağlı Çilek Soslu Capkek

Felaket

New member
Teremyağlı Çilek Soslu Capkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardak süt
  • 1 yemek kaşık eritilmiş teremyağ
  • Yarım su bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
Üzeri için

  • 1 su bardak çilek
  • Yarım su bardak şeker
Teremyağlı Çilek Soslu Capkek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda 2 adet yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında süt, eritilmiş teremyağ, sıvı yağı ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyoruz hamurumuz akışkan bir kıvamda olması daha yumuşak kek elde etmemizi sağlar.
  4. Hazırladığımız hamuru kapılarına 1 parmak boşluk kalacak biçimde kalıplarına boşaltıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk kadar bir müddetde pişiriyoruz.
  6. Çıkardığımızda bir kürdan sayesinde bakabilirsiniz pişmesine (eğer kürdana hamur modülleri yapışmışsa biraz daha şişmesi gerektiğini gösterir).
  7. Capkeklerimiz pişerken ocağımızın üzerine küçük bir kapta çileklerimizi ve şekerimizi karamelize edecek kadar pişiriyoruz 25 dk kadar.
  8. Soğuyan kapkeklerimizin üzerlerine hazırladığımız sostan ekliyerek ve değişik süsler kullanarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.
Teremyağlı Çilek Soslu Capkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst