Teremyağlı Çikolatalı Vişneli Sufle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığın da teremyağ
- 200 gram biter çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 ölçü vişne
- Yarım paket kabartma tozu
- Un
Not EkleTarifi Yazdır
- Çikolata ve vişne hariç tüm materyaller homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır.
- ondan sonrasında yağlarına sufle kaplarına doldurulur.
- Kek harcı konulan kaplara çikolata ve vişneler eklenir.
- Bir tencereye kaselerin yarısına gelecek kadar su koyulur.
- Tencerenin kapağı havlu ile kapatılıp yaklaşık beş ila 7 dakika pişirilir.
- hemen sonrasında ılık servis edilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Bu ölçüden benim sufle kaplarım ile üç tane çıkıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.