Teremyağlı Çikolatalı Katmer Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet baklavalık yufka
- 50 gram teremyağ
- Toz antep fıstığı
- 3 yemek kaşığına yakın pudra şekeri
- Sürülebilir çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda teremyağımızı uygun bir tavaya alarak eritelim.
- sonrasındasında baklavalık yufkamızı tezgaha serelim.
- Erittiğimiz teremyağımızı fırça yardımı ile sürelim.
- Ardından toz antep fıstığı ve pudra şekerini serpelim.
- Uzun kenarına sürülebilir çikolata sürelim.
- Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe gerçek sararak rulo yapalım ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
- Bir ucundan içe gerçek kıvırarak gül formunu verelim. Öteki yufkamızı da tıpkı biçimde yapalım.
- Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine koyalım. Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.
- Katmerlerimizi evvelinde ısıttığımız 170°c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.