Teremyağlı Çikolatalı Katmer Tatlısı

Felaket

New member
Teremyağlı Çikolatalı Katmer Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet baklavalık yufka
  • 50 gram teremyağ
  • Toz antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığına yakın pudra şekeri
  • Sürülebilir çikolata
Teremyağlı Çikolatalı Katmer Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda teremyağımızı uygun bir tavaya alarak eritelim.
  2. sonrasındasında baklavalık yufkamızı tezgaha serelim.
  3. Erittiğimiz teremyağımızı fırça yardımı ile sürelim.
  4. Ardından toz antep fıstığı ve pudra şekerini serpelim.
  5. Uzun kenarına sürülebilir çikolata sürelim.
  6. Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe gerçek sararak rulo yapalım ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
  7. Bir ucundan içe gerçek kıvırarak gül formunu verelim. Öteki yufkamızı da tıpkı biçimde yapalım.
  8. Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine koyalım. Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.
  9. Katmerlerimizi evvelinde ısıttığımız 170°c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.
Teremyağlı Çikolatalı Katmer Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst