Teremyağlı Çikolatalı Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardak un
- Yarım bardak nişasta
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- Muz çikolata
- 1 kutu krema
- 350 gram çikolatalı fındık kreması
- 100 gram bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akları ve sarıları ayrılarak bir bardak şekeri hisse ederek evvel yumurta akını kar üzere olana dek çırpalım.
- Bir kenara alalım.
- Yumurta sarılarını da çırpalım.
- 2 yemek kaşığı teremyağ ekleyip azar azar kaynar suyu ekleyin.
- Tüm kuru malzemeyi de eleyerek ekleyelim karışıma üç evrede yumurta akını spatula ile yedirelim.
- Yağlanmış dik dörtgen büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru yayalım.
- 180 derecede 15 dakikada pişirelim.
- Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpalım.
- Soğuyan kekimizi 4 eşit kesime bölüp şekerli su ile ıslatalım ortalarına şanti, muz ve çikolata ekleyip katları çıkalım.
- Üstü için krema yı mikser ile çırpalım biraz yoğunlaşsın.
- Benmari yöntemi erimiş bitter çikolata ve çikolatalı fındık kremasını kremaya ekleyip çırpalım. Pürüzsüz olana dek pastamızın üzerini kaplayıp süsleyelim.