Teremyağlı Charlotte Tiramisu Pasta 30 Dakikada Hazır Tanımı İçin Malzemeler
Kenar kısmı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kenar kısmı için;
- 17 adet kedi dili
- 100 gram çikolata
- 1 paket hazır krema
- 1 paket hazır latte kahve
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne
- 50 gram teremyağ
- 6-8 adet kedi dili
- 1 yemek kaşığı kahve
- 1 çay bardağı süt
- Fındıklı çikolata topları
- Yada yalnızca kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Kedidillerini birebir boyutta olacak biçimde uç kısımlarından hayli az keselim. Kesilmemiş olan kısımlarını çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Buzluğa atalım donsun.
- Kalıbımızı ayarlayalım ne kadar büyük yapmak isteyeceğiniz size kalmış ben kalıbımı ayarladım kenar kısımlarına 17 adet kedi lisanı sığdı. 1 yemek kaşığı kahve ve sütü karıştıralım kenarda bekletelim.
- Kreması için; süt, hazır krema ve hazır kahveyi bir kaba alalım çırpalım. Teremyağı ve labneyi ekleyip, yine çırpalım.
- Çırptığımız kremadan birazını kalıbın alt tabanına sürelim bu sayede kedililleri düzgün bir görünüm elde edecek. Kedidillerini kalıbın kenarlarına dizelim.
- Kedidilini kahveye batıralım, kalıbın alt kısmına dizelim üzerine krema dökelim ve düzeltelim. Üzerine yeniden kedilini kahveyle ıslatıp, dizelim, üzerine tekrar krema döküp düzeltelim.
- İki kat olarak yaptım ben siz dilediğiniz kadar yapabilirsiniz
- Üzerini fındık kaplı çikolata ile süsledim siz dilediğiniz çikolata yada meyve ile süsleyebilirsiniz. Yada yalnızca kakao serpebilirsiniz. Keyifli kalın ????.