Teremyağlı Cezerye Tadında Cevizli Havuç Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet rendelenmiş havuç
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 130 gram teremyağ
- 1 ,5 paket petibör büskivi
- 1/2 (yarım) kase kırılmış ceviz
- 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tavaya havuç ve şeker alınıp pişip şutunu çekene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
- Bir kaba bisküviler elimizle kırılır. Ceviz eklenir.
- Teremyağ eritilip karışıma temalır. Soğuyan havuçlar eklenir. Karıştırılır.
- Tart kalıbın süreç sinemayla serilir. Karışım temalıp üzeri düzeltilir.
- Streçle kapatılıp dolapta 4 saat dinlendirilir.
- Kalıptan çıkarılır.
- Üzeri hindistan cevizi ile süslenir servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.