Teremyağlı Browni

Felaket

New member
Teremyağlı Browni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un (100 gr)
  • 250 gram bitter çikolata
  • 1,5 su bardağı toz şeker (200 gr)
  • 150 gram teremyağ
  • Yarım su bardağı kakao (50 gr)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
Üzerini süslemek için

  • Fındık ve çikolata parçaları
Teremyağlı Browni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önceleri teremyağı eritip içerisinde bitter çikolata eritip ılınması için bir kenara alıyoruz.
  2. Ardından farklı bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tuz,kakao ve 1 su bardağı toz şeker karıştırıyoruz.
  3. Başka bir kabın içerisinde yumurtaları, vanilya şekerini ve yarım su bardağı toz şekeri güzelce çırpıyoruz.
  4. Ilınana çikolata karışımını yumurtalı karışıma dökerek güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı unlu karışımın içerisine ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Fırını öncesinden 180°c ısıtıyoruz.
  6. Kare bir kalıbın ( 8×8 )içerisine pişirme kağıdı serip hazırladığımız hamuru üzerine döküyoruz.
  7. İsteğe bağlı üzerine çikolata kesimleri ve fındık serpiştirip 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun ????
    Pişirme mühleti bitince kesinlikle fırından çıkarın browniyi ılınınca üzerine dondurma ile servis edebilirsiniz.
Teremyağlı Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst