Teremyağlı Browni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un (100 gr)
- 250 gram bitter çikolata
- 1,5 su bardağı toz şeker (200 gr)
- 150 gram teremyağ
- Yarım su bardağı kakao (50 gr)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- Fındık ve çikolata parçaları
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceleri teremyağı eritip içerisinde bitter çikolata eritip ılınması için bir kenara alıyoruz.
- Ardından farklı bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tuz,kakao ve 1 su bardağı toz şeker karıştırıyoruz.
- Başka bir kabın içerisinde yumurtaları, vanilya şekerini ve yarım su bardağı toz şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Ilınana çikolata karışımını yumurtalı karışıma dökerek güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı unlu karışımın içerisine ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Fırını öncesinden 180°c ısıtıyoruz.
- Kare bir kalıbın ( 8×8 )içerisine pişirme kağıdı serip hazırladığımız hamuru üzerine döküyoruz.
- İsteğe bağlı üzerine çikolata kesimleri ve fındık serpiştirip 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun ????
Pişirme mühleti bitince kesinlikle fırından çıkarın browniyi ılınınca üzerine dondurma ile servis edebilirsiniz.