Teremyağlı Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram teremyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı koymayadabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
- 3 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım 10 dakika kısık ateşte yeniden kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Sırasıyla teremyağı, yumurtayı, şekeri ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından vanilyayı kabartma tozu, kakao, hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı gittikten daha sonra soğuk serbetimize koyup önlü artlı çevirelim
- Şerbetini çekince bir tepsiye alalım.
- Artan şerbeti üzerine dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi serpelim.Afiyet olsun????.