Teremyağlı Bisküvili Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Bisküvili Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu teremyağ
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket petit beurre kakaolu bisküvi
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket krem şanti ( 1 su bardağından biraz az süt ile çırpılmış)
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tepsiye bir yemek kaşığı teremyağ sürülür üzerine robottan çekilmiş bisküviler serilir.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçler tencereye alınır.
- Orta ateşte göz göz olana kadar pişirilir.
- Ocaktan alınınca vanilya ve teremyağ eklenir karıştırılır.
- Sıcakken hazırlanan bisküvili tepsiye yayılır.
- bir süre buzdolabında donması beklenir.
- Son olarak soğuyan muhallebinin üzerine çırpılmış krem şanti yayılır. Ve kesilip rulo halinde sarılır. Sararken yapışmayan yerlere bisküviden yine serpilir.
- Arzuya bakılırsa muz ve çikolata ile servis edilir.
Teremyağlı Bisküvili Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı