Teremyağlı Banana Bread Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet kararmış muz (2 tanesi ezilip içine, 1 tanesi dilimlenip üzerine konulacak)
- 2 adet yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı teremyağ (eritin ve ılındıktan daha sonra kullanın)
- 3 kaşık toz şeker
- 2 kaşık esmer şeker (ben kıvamı daha uygun olsun diye koydum, elinizde yoksa olağan şeker de koyabilirsiniz)
- 1.5/ 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin, kıvamlı bir kek hamuru olana kadar)
- Yarım su bardağı süt
- 2 kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- Biraz tutam zencefil
- Biraz muskat rendesi (şart değil)
- Kırık ceviz (istediğiniz kadar koyabilirsiniz, tercihen bol)
- Fıstık ezmesi (isterseniz)
- Bitter kıyılmış/damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağı eritin ve ılınması için bir kenara alın.
- Kararmış muzlarınızdan en yeterli olanını üzerine ayırın ve kalan 2 muzu ezin.
- Ezilen muza tarçın, zencefil, muskat ekleyin ve karıştırın.
- Derin bir kapta yumurtaları şekerlerle çırpın.
- Sütü, yoğurdu ve erimiş teremyağı ekleyin çırpın. (teremyağ’dan 2 kaşık kadar ayırın, kek kalıbını yağlamak için).
- Ezilmiş muzları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Topaklanmaması için mikserle epey az çırpın.
- Ayırdığınız tereyağı ile kek kalıbınızı yağlayın.
- Üzerine biraz un serpin. (kek kolay çıksın).
- Kek hamurunun yarısını kalıba dökün ve ortaya fıstık ezmesi modülleri, cevizler ve çikolata ekleyin.
- Üzerine kalan kek hamurunu yayın.
- Ayırdığınız 1 muzu ortadan ikiye kesin ve kekin üzerine yerleştirin.
- Çikolata ve ceviz serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında 30/40 dk kürdan testi yaparak pişirin.
- İlk 20 dk fırının kapağını açmayın. Kek çökebilir.
- Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin, sonrasındasında kalıptan çıkartın.Afiyet olsun .