Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram teremyağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı irmik
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Toz fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye şeker ve su ekleyip karıştıralım, ocağın altını açalım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına yumuşak teremyağı alalım ,üzerine zeytinyağı ,pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve yumurta ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kontrollü bir biçimde un ekleyip toparlanmasını sağlayalım .
- Cevizden az küçük modüller alalım ince uzun yuvarlayalım irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim .
- Bütün hamur bitene kadar sürece devam edelim .
- Bıçak yardımı ile tatlıya fazlaca derine inmeden çizelim.
- 180 c evvelde ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kızaran tatlımızı fırından alıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirelim .
- Şerbetini çekince servis edelim.
Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı