Teremyağlı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yumuşamış teremyağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Kırılmış fındık
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Nişasta
- 250 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç kalan hamur materyallerini karıştıralım denetimli bir biçimde unu ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Hamuru dolaptan çıkartınca 30 eşit kesime bölelim.
- Bu modülleri tek tek tabak büyüklüğünde açarak ortalarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyalım.
- 10’arlı olarak grupladığımız bu üç modülden kesimlerden her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirelim.
- Tepsiyi yağlayalım ve birinci 2 katı tepsiye alalım.
- Geri kalan hamurun yarısından biraz fazlasını tek tek teremyağ ve sıvı yağ karışımıyla yağlayarak tepsiye dizelim.
- Ortaya fındık içimizi serpelim.
- Kalan hamurlarıda tek tek yağlayarak serelim.
- En üst kata kalan yağın hepsini sürüp istediğimiz biçimde keselim.
- Baklavayı 170°’de denetimli bir biçimde pişirelim.
- Şerbeti için şekeri ve suyu tencerede kaynatalım.
- Kaynayan şerbeti kısık ayara alıp 20 dakika daha pişirelim.
- Şerbeti ocaktan almadan bir iki damla limon sıkalım.
- Soğuyan baklavaya kenarlardan başlayacak biçimde 20 dakika ılınmasını beklettiğimiz şerbeti gezdirelim.
- 4 saat kadar şerbetini çektikten daha sonra dilediğiniz üzere sunabilirsiniz. Afiyet olsun????.