Teremyağlı Ananaslı Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket kek tabanı
- 1 su bardağı ananas suyu
- 1 adet ananas
- 1 paket kremşanti
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilin
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Çırpılmış 1 paket kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri tencerede çırpıyoruz.
- Un, nişastayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağı yakıp sütü yavaş yavaş döküp çırpıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldığında çikolatayı kırıp içine atıyoruz.
- Ardından vanilin ve teremyağı da ekleyip çırpıyoruz.
- Ocağı kapatalım ve üzerine folyo ile kapatalım kabuk tutmasın.
- Tamamen soğumaya bırakalım.
- İki başka kapta 2 paket kremşantiyi çırpıcı ile çırpıp hazırlayalım.
- Aynı biçimde buzdolabında bekletelim.
- 1 ananası temizleyip, küçük modüller halinde doğrayalım.
- Pasta kreması soğuyunca hazırladığımız kremşantinin birini karıştırıp çırpıcı ile çırpıyoruz. Krema pürüzsüz bir kıvam alacak.
- Kek tabanının birinci katını standımıza yerleştirip ananas suyu ile her yerini eşit biçimde ıslatıyoruz.
- Pasta kremasını üzerine yağlayıp doğradığımız ananaslardan üzerine yerleştiriyoruz.
- 2. Ve 3. Kat kek tabanına da yerleştirip birebir süreci yapıyoruz.
- 4. Katı yerleştirip buzdolabında 15 dk bekletiyoruz.
- Buzdolabından çıkartıp yandan taşan kremayı spatula sayesinde temizliyoruz.
- Üzerin meskene yanlarına evvelinde hazırladığımız keremşantiyi yağlıyoruz.
- 15 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Son olarak pastamızı süslüyoruz.
- Ben dr. Oetker’in süsleme glazürü ve kelebek desenli süslemeler kullandım. Süreci biten pastayı 1 – 2 saat buzdolabında bekletirsek güzel olur. Deneyeceklere afiyet olsun