Teremyağlı Ağlayan Pasta (Ev İmali Çikolata Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler
Kek:
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml su bardağı.
Kek:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti (ikili paket 150 gr)
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml su bardağı.
- Öncelikle çikolata sosu üretimi ile başlıyoruz. Süt, nişasta, kakao ve şeker ocağa konulmadan çırpılır ve ocakta karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
- Kaynamaya başlayınca teremyağ ve vanilin eklenir 3 dk daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Yumurta ve şeker çırpıcı ile 5 dk çırpılır.
- Süt ve yağ eklenerek çırpma sürecine devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakao eklenir çırpılır. Büyük dikdötgen borcam teremyağ ile yağlanarak kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kapağı açılmadan pişirilir.
- Kürdan batırılıp pişip pişmediği denetim edilir. Pişen kek fırından çıkarılır kürdan ile delinir hertarafı.
- İlk sıcağı çıkınca 2 su bardağı süt dökülerek soğumaya bırakılır.
- Krem şanti ve soğuk süt bir kapta mikser karıştırıcı ile düzgünce kıvam alana kadar karıştırılır.
- Soğuyan kekin üzerine yayılır kekin soğuk olması gerekiyor krem şantinin erimemesi için.
- İyice soğuyan çikolata sosu krem şantinin üzerine dökülerek tepsinin her yerine yayılır.Ağlayan kekimiz hazır.
- Buzdolabında en az 6 saat dinlendirildikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 1 gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli olacaktır.