Teremyağlı Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 25 gr teremyağ
- 60 gr bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel uygun bir kapta yumurta şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ sütünü ekleyerek karıştırın.
- Ununu, kakao ,kabartma tozu, vanilyasını eleyerek karıştırın.
- Yağladığımız fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın piştikten daha sonra ılık olunca sütünü üzerine dökün.
- Krem şanti hazırlayın ,üzerine sürelim, buzdolabına koyun.
- Sosu için ;süt ,su, kakao ,şekeri uygun bir tencereye alalım ocağa koyup kaynayana kadar pişirin.
- Teremyağ ve çikolatasını ekleyerek ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Ara orta karıştırın kabuk bağlamasın .
- Soğuduktan daha sonra üzerine dökün, üç saat dinlendirip servis yapın ,yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.