Teremyağlı Ağlayan Kek Tanımı

Felaket

New member
Teremyağlı Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200ml

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 buçuk su bardağı süt
Sosu için ;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 25 gr teremyağ
  • 60 gr bitter çikolata
Teremyağlı Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel uygun bir kapta yumurta şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ sütünü ekleyerek karıştırın.
  3. Ununu, kakao ,kabartma tozu, vanilyasını eleyerek karıştırın.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın piştikten daha sonra ılık olunca sütünü üzerine dökün.
  6. Krem şanti hazırlayın ,üzerine sürelim, buzdolabına koyun.
  7. Sosu için ;süt ,su, kakao ,şekeri uygun bir tencereye alalım ocağa koyup kaynayana kadar pişirin.
  8. Teremyağ ve çikolatasını ekleyerek ocaktan alın soğumaya bırakın.
  9. Ara orta karıştırın kabuk bağlamasın .
  10. Soğuduktan daha sonra üzerine dökün, üç saat dinlendirip servis yapın ,yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Teremyağlı Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst