Teremyağ Tartolet

Felaket

New member
Teremyağ Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 şu bardağı un
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • Çilek
Teremyağ Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mutfak robotun içine un pudra şekeri tuz koyup, karıştırın.
  2. Dolaptan çıkardığımız teremyağı küp kesip, içine koyup, karıştırın. daha sonra 1 yumurta ekleyip, tekrar karıştırın. Hamur olunca ceviz büyüklüğünde beze yapıp, 15 dk bekleyin.
  3. Süt, yumurta sarısı, nişasta, un, şeker güzelce çırpın. Krema kıvamı alınca altını kapatın. Biraz soğuyunca içine bir paket kremşanti ve vanilya ekleyip uygunca çırpın.
  4. Tartolet kalıbını bir sefer yağlayın. Biraz ocakta ısıtın. Topları kalıba yerleştirin ve kapatın ocakta önünü gerisini pişirin.
  5. Kalıptan çıkarın soğuyunca kremayı krema torbasına koyup içine sıkın. Çilekle süsleyin. Afiyet olsun.
Teremyağ Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst