Teremyağ Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram teremyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 2 şu bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Mutfak robotun içine un pudra şekeri tuz koyup, karıştırın.
- Dolaptan çıkardığımız teremyağı küp kesip, içine koyup, karıştırın. daha sonra 1 yumurta ekleyip, tekrar karıştırın. Hamur olunca ceviz büyüklüğünde beze yapıp, 15 dk bekleyin.
- Süt, yumurta sarısı, nişasta, un, şeker güzelce çırpın. Krema kıvamı alınca altını kapatın. Biraz soğuyunca içine bir paket kremşanti ve vanilya ekleyip uygunca çırpın.
- Tartolet kalıbını bir sefer yağlayın. Biraz ocakta ısıtın. Topları kalıba yerleştirin ve kapatın ocakta önünü gerisini pişirin.
- Kalıptan çıkarın soğuyunca kremayı krema torbasına koyup içine sıkın. Çilekle süsleyin. Afiyet olsun.