Teremyağ İle Yaban Mersinli Ve Çikolata Parçacıklı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı eritilmiş teremyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram beyaz ve siyah damla çikolata
- 125 gram yaban mersini
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine toz şekerini ve yumurtaları ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
- Çırptığımız karışım pürüzsüz olduğunda içerisine eritilmiş teremyağı, sütü, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpamaya devam ediyoruz.
- En sonunda damla çikolatalarını ve yaban mersinlerini ekliyoruz.
- Spatula yardımı ile birkaç sefer karıştırıyoruz. (yaban mersinlerini ezmeden karıştırmak önemli)
- Fırın tepsisinin üzerine muffin kalıplarını yerleştirip içerisine kek karışımını ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk boyunca pişiriyoruz.Tarifimiz hazır afiyet olsun.