Teremyağ İle Yaban Mersinli Ve Çikolata Parçacıklı Muffin

Felaket

New member
Teremyağ İle Yaban Mersinli Ve Çikolata Parçacıklı Muffin Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı eritilmiş teremyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram beyaz ve siyah damla çikolata
  • 125 gram yaban mersini
Teremyağ İle Yaban Mersinli Ve Çikolata Parçacıklı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Geniş bir kabın içerisine toz şekerini ve yumurtaları ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
  2. Çırptığımız karışım pürüzsüz olduğunda içerisine eritilmiş teremyağı, sütü, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpamaya devam ediyoruz.
  3. En sonunda damla çikolatalarını ve yaban mersinlerini ekliyoruz.
  4. Spatula yardımı ile birkaç sefer karıştırıyoruz. (yaban mersinlerini ezmeden karıştırmak önemli)
  5. Fırın tepsisinin üzerine muffin kalıplarını yerleştirip içerisine kek karışımını ekliyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk boyunca pişiriyoruz.Tarifimiz hazır afiyet olsun.
Teremyağ İle Yaban Mersinli Ve Çikolata Parçacıklı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst