Tencerede Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-2,5 paket petibör bisküvi (tencerenin büyüklüğüne göre değişebilir
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao (50gr)
- 80 gr sütlü çikolata (isteğe bağlı)
- 1 paket krem şanti (1 çay bardağı süt)
- 1 paket çikolata sosu (3 su bardağı süt)
- Çikolata parçacıkları
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba 1 paket krem şanti bir çay bardağı sütü koyup mikserin yüksek ayarında yoğunlaşana kadar çırpalım soğuması için dolaba kaldıralım.
- Çikolata sosunu bir tencereye koyup paketin üstündeki ölçüye göre sütünüzü ekleyip pişene kadar karıştıralım piştikten daha sonra soğuması için kenara koyalım.
- Muhallebisi için süt,kakao,un ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar çırpalım.
- Pişen muhallebi’ye vanilya’yı, tereyağını ve çikolatayı koyalım ve eriyene kadar karıştıralım.
- Küçük uzunluk çorba tenceresine streçi içine koyalım (bisküviler tencereye yapışmaması için ).
- Bisküvilerin üzerine çokça muhallebi sürüp dikey biçimde tencereye dizelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Dolapta bekleyen pastayı sunum tabağına aksi çevirelim ve üzerinden streçi kaldıralım üzerine krem şanti’yi sürelim ve son olarak üzerine çikolata sosunu dökelim.
- Dilerseniz süslemek için benim yaptığım üzere çikolata kesimleri döke bilir yahut dilediğiniz üzere gibi süsleye bilirsiniz.
- Biten pastamızı dinlenmesi için 1 saat buz.
- Dolabında bekletelim.Servise hazır afiyet olsun.