Tavuk Göğsü

Felaket

New member
Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağ
  • 2 adet damla sakızlı sakız ya da direkt damla sakızı var ise
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın
Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teremyağı eritelim unu kavuralım. Sütü eklerken unu çırpıcı ile açalım ve ondan sonrasında şeker de ekleyerek karıştıralım. Sakızını da atalım. Yoğunlaşınca vanilya atıp, ocaktan alalım.
  2. Blender ile pürüzsüz kıvam alacak biçimde çırpalım.
  3. 22 cm boyutlarında kare, yuvarlak, dikdörtgen fark etmez bir borcamı yıkayalım ve ortasındaki fazla suyu yalnızca akıtalım katiyen kurutmuyoruz ki çıksın.
  4. Üzerine muhallebiyi döküp spatula ile düzeltelim.
  5. Tamamen soğuyunca streç çekip, dolaba atalım ve yaklaşık 3 4 saat daha sonra düz bir kaba aykırı çevirelim.
  6. Üzerini tarçın ile süsleyip, servis edebiliriz. Alternatif olarak cuplarda yaparsanız tabanına bisküvi ufalayabilirsiniz. Düz borcamda yapmak isterseniz ufalamadan tabanına serebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Unu yarım bardak kadar daha koyarsanız servis ederken daha katı olur, cupta yapacaksanız 1 bardak kâfi.

Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst