Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 125 gram teremyağ gurme
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Vanilin
- Tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içerisine 125 gram teremyağ gurmeyi alın ve eritin. Eriyen teremyağ gurmenin içine unu koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dk) çabucak sonrasında üzerine sütün birazını koyun ve bir çırpıcı sayesinde pürüzsüz olmasını sağlayın.
- daha sonrasında kalan sütü ve şekeri de koyun ve karıştıra karıştıra pişirin. Göz göz kaynamaya başlayınca vanilini de ekleyip ocağın altını kapatın.
- daha sonrasında mikserle yaklaşık 5 dk çırpın ve kare borcama muhallebiyi dökün. Oda ısısına gelen tatlınızı buzdolabına koyun ve en az 2 saat soğutun.
- Buzdolabında soğuyan tatlınızı dilimleyip tarçınla ya da sade olarak servis edebilirsiniz.