Tart Tiramisu

Felaket

New member
Tart Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kahve
Muhallebilisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı labne
Üzeri için:

  • Kakao
Tart Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köprünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Un hariç öbür materyalleri de ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  3. sonrasındasında un kabartma tozu vanilya ve kakao yu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  4. Yağlayıp unladığımız tart kalıbına dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
  6. Diğer yandan muhallebiyi hazırlayalım labne hariç tüm materyalleri ekleyip karıştıralım ocağa alıp yoğunlaşana kadar kaynatalım.
  7. Kaynayan muhallebiyi ılımaya bırakalım bu esnada daima karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın. Soğuyan muhallebiye labne peyniri ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  8. Uygun bir servis tabağına kekimizi aksi çevirip birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak kahveli süt ile ıslatalım.
  9. Üzerine muhallebiliyi dökelim bir spatula sayesinde düzeltelim.
  10. sonrasındasında bir elek sayesinde kakao ekleyerek süsleyelim. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.*afiyet olsun*.
Tart Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst