Tart Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kahve
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı labne
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köprünceye kadar çırpıyoruz.
- Un hariç öbür materyalleri de ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- sonrasındasında un kabartma tozu vanilya ve kakao yu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- Yağlayıp unladığımız tart kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
- Diğer yandan muhallebiyi hazırlayalım labne hariç tüm materyalleri ekleyip karıştıralım ocağa alıp yoğunlaşana kadar kaynatalım.
- Kaynayan muhallebiyi ılımaya bırakalım bu esnada daima karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın. Soğuyan muhallebiye labne peyniri ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- Uygun bir servis tabağına kekimizi aksi çevirip birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak kahveli süt ile ıslatalım.
- Üzerine muhallebiliyi dökelim bir spatula sayesinde düzeltelim.
- sonrasındasında bir elek sayesinde kakao ekleyerek süsleyelim. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.*afiyet olsun*.