Tart Kalıbında Tahin Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. çabucak sonrasında sıvı yağ, süt ve tahini ek edip yinedan çırpıyoruz üzerine vanilya, kabartma tozu, unu elekten eleyerek ekleyelim ve yine çırpalım.
- Son olarak tart kalıbımızı uygunca yağlıyoruz (Katı yağ yahut sıvı yağ ile ) ve yağlanmış olan kalıbımızın her yerine susam serpiyoruz akabinde da kek harcımızı kalıbımıza döküyoruz. ????
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda alt üst pişiriyoruz. ????.
- Sosun hazırlanışı için; derin bir kapta tahin ile pudra şekerini yeterlice karıştırıyoruz akabinde ılık sütümüzü yavaş yavaş ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz ve akışkan bir hal almasını sağlıyoruz (Ben sosta tahini bol sevdiğim için 1 çay bardağı yerine 1. 5 çay bardağı kullandım ????)
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis tabağına alıp üzerine sosumuzu ekleyelim ve isteğe bağlı olarak üzerine ceviz toz fıstık katabiliriz. Afiyet olsuunn ????