Tart Kalıbında Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp, başka gereçleri sırasıyla karıştırma kabına alıp karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu dökün.
- 170 derece fırında alt üst 25 dakika pişirin.
- Soğuyan keki aykırı çevirin ve üst muhallebisini bir tencerede yapın, soğuyan keke ılık muhallebiyi dökün.
- Biraz soğuduktan daha sonra hazır çikolata sosla süs verin. Buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edin afiyet olsun .