Tart Kalıbında Pasta

Felaket

New member
Tart Kalıbında Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un
Üst muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet vanilya
Tart Kalıbında Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp, başka gereçleri sırasıyla karıştırma kabına alıp karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu dökün.
  2. 170 derece fırında alt üst 25 dakika pişirin.
  3. Soğuyan keki aykırı çevirin ve üst muhallebisini bir tencerede yapın, soğuyan keke ılık muhallebiyi dökün.
  4. Biraz soğuduktan daha sonra hazır çikolata sosla süs verin. Buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edin afiyet olsun :).
Tart Kalıbında Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst