Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta

Felaket

New member
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Gereçler

Kek için;

  • 25 kısım ıspanak püre hali 2 çay bardağı olacak
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme olmayacak un
  • 1 paket vanilin isteğe bağlı yarım yemek kaşığı tereyağ
Sos için;

  • 1 paket orman meyveli sos (Paketin gerisinde yapılışı yazıyor)
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;

  • Çikolata damlası
  • Pasta sosu
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şeker ve yumurtayı mikserle uygunca çırpın.
  2. Süt ve ıspanağı robottan geçirip püre haline getirin ve yumurtalı karışıma ekleyin.
  3. Akabinde sıvı yağı da ekleyin çırpın.
  4. Unu ekleyin kıvamına bakılırsa ayarlayın.
  5. En son kabartma tozu ve vanilini de ekleyip uygunca karıştırın.
  6. Kek kalıbınızı margarinle yağlayın un da serperseniz kolay çıkar.
  7. 160 derecelik ısınmış fırında birinci 30 dk kapağı açmayın kürdan ile pişip, pişmediğini denetim edin.
  8. Kek fırındayken kremayı hazırlayın.
  9. Krema gereçlerini vanilin ve margarin hariç tencereye alıp, kısık ateşte daima karıştırarak göz göz kaynayana kadar kaymasın.
  10. Ocağı kapatıp vanilin ve margarini ekleyin orta ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
  11. Kek fırından çıkınca yavaşça soğusun kremayı üzerine gezdirin.
  12. Bu ortada sosu kaynatın soğusun en son da meyveli sosu üst katmana yayın ve süsleyin.
  13. Buzdolabında dinlensin ne kadar epeyce kalırsa dolapta o kadar güzel olur.
  14. Meyveli sos ekşi yavaşça acılık var ben sevmedim lakin çocuklar sevdi tekrar yaparsam farklı birşey denerim. ????????????
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst