Tart Kalıbında Çilekli Kek

Felaket

New member
Tart Kalıbında Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı un
Muhallebi için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 çorba kaşığı un
Üzeri için;

  • Yarım kilo çilek ve çilek jölesi
Tart Kalıbında Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım krema üzere olana kadar. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyelim çırptıktan daha sonra un ve kabartma tozu vanilya eleyip, karıştıralım.
  2. Kekimizi spatula ile karıştıralım yağladığımız kalıba döküp, 180 derece fırında 25 dk pişirelim kürdan testi yaptıktan daha sonra çıkaralım.
  3. Muhallebi için; tüm gereç tencereye alıp pişirelim.
  4. Kaynadıktan daha sonra vanilya ekleyip karıştıralım soğuyan kekin üzerine dökelim.
  5. İyi soğuduktan daha sonra üzerine çilek dizi ondan sonrasında çilekli jöle döküp dinlendikten daha sonra servis edelim.
Tart Kalıbında Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst