Tarçınlı Karamelli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram labne
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kutu krema (200ml)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 2 paket bisküvi
- 60 gram teremyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 100ml (Yarım kutu krema)
Not EkleTarifi Yazdır
- Labneyle şekeri çırpıyoruz, kremayı ekliyoruz. ????Un ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilyayı ve yumurtaları tek tek ekliyoruz, homojen kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
- 2 paket bisküviyi rondoda çekip, erittiğimiz teremyağ ile karıştırıyoruz. Yayılmaz kapsüllere 1 yemek kaşığı koyuyoruz ve bir bardak tabanıyla bastırıyoruz.
- Kremaları eşit bölüştürüyoruz, bir parmak boşluk kalacak biçimde.
- 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz, fırının tabanına bir kapta su koyuyoruz ki buhar yapıp cheesecake in çatlamasını önlüyor.
- Üzeri için yapışmaz tavaya şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Rengi dönünce teremyağ, krema ve tarçın ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Fırından çıkınca ılınmasını bekleyip, üzerine erittiğimiz kremalı tarçınlı kremayı döküyoruz ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.???? Afiyet olsuunn ????