Tarçınlı Karamelli Cheesecake

Felaket

New member
Tarçınlı Karamelli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram labne
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket bisküvi
  • 60 gram teremyağ
Üzerindeki krema için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 100ml (Yarım kutu krema)
Tarçınlı Karamelli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Labneyle şekeri çırpıyoruz, kremayı ekliyoruz. ????Un ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilyayı ve yumurtaları tek tek ekliyoruz, homojen kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  2. 2 paket bisküviyi rondoda çekip, erittiğimiz teremyağ ile karıştırıyoruz. Yayılmaz kapsüllere 1 yemek kaşığı koyuyoruz ve bir bardak tabanıyla bastırıyoruz.
  3. Kremaları eşit bölüştürüyoruz, bir parmak boşluk kalacak biçimde.
  4. 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz, fırının tabanına bir kapta su koyuyoruz ki buhar yapıp cheesecake in çatlamasını önlüyor.
  5. Üzeri için yapışmaz tavaya şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Rengi dönünce teremyağ, krema ve tarçın ekliyoruz karıştırıyoruz.
  6. Fırından çıkınca ılınmasını bekleyip, üzerine erittiğimiz kremalı tarçınlı kremayı döküyoruz ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.???? Afiyet olsuunn ????
Tarçınlı Karamelli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst