Tarçınlı Fındıklı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik dövülmüş fındık
- 2 çay kaşığı tarçın.
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve yağı ekliyoruz çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz çırpıyoruz.
- Tarçın ve fındığında ek edip, tereyağ ile yağlanmış kalıba döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.