Tarçın Havuç Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı silme nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 avuç kırılmış ceviz
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 çay kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 4 yumurtayı güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım ve akabinde şekerini ekleyip tekrar çırpalım.
- Sırasıyla süt sıvı yağ ekleyip bir daha çırpalım.
- Ardından nişasta un ekleyelim çırpmadan spatula sayesinde kabarıklıgını almadan karıştıralım.
- daha sonra artık havuç ceviz kabartma tozu vanilya da ekleyip yağladığımız kalıba koyarak önce ısıtılmış fırında 150 derecede 35-40 dk kadar kapağını açmadan pişirelim afiyet olsun.