Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gram oda sıcaklığında teremyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz,fıstık yada fındık
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyumuzu tencereye alalım.
- Kaynamaya çıktıktan daha sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatalım.
- Limon suyunu sıkıp altını kapatalım.
- Hamuru için;yoğurma kabına teremyağı ve öbür materyalleri alıp denetimli bi biçimde unu ek edelim.
- Yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak biçimde açalım.
- İçine ceviz koyarak tarak sayesinde görseldeki formu verin tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan 2 dakika daha sonra şerbetimizi ek edelim.
- Fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.