Tarak Tatlısı

Felaket

New member
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Ceviz (İçine koymak için)
  • 1 yumurta sarısı (Üzeri için)
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Tarak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tarife şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu ocağa alıp, kaynatalım.
  2. Şerbet kaynadıktan daha sonra limonu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için karıştırma kabına tereyağ ve sıvı yağı alıp, karıştıralım.
  4. Tereyağın oda sıcaklığında bulunmasına itina gösterelim.
  5. Karışıma yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt ve limon suyunu ek edip yine karıştıralım.
  6. Limon suyu yerine 1 tatlı kaşığı sirkede ekleyebilirsiniz.
  7. Yavaş yavaş un ek edelim. 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunuda ekleyip, yoğuralım.
  8. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde etmemiz gerekiyor.
  9. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesim alıp, mutfakta kullanmak için özel olarak alınan tarak ile içine ceviz koyarak form verelim.
  10. Bütün hamur bitene kadar tıpkı süreci yenidenlayalım. Bu ölçülerle 37 adet çıktı.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim. Yumurtanın içine hayli az sıvı yağ damlatırsanız tatlının parlak bir manzarası olacaktır.
  12. 200 derece evvelinde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  14. Şerbeti çektikten daha sonra üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tanımlarda görüşmek üzere. Hoşçakalın
    ♥
    .
Tarak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst