Tam Ölçülü Revani Tatlısı

Felaket

New member
Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı +4 yemek kaşığı un (un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne göre değişir)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartmatozu
Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım.
  2. Bir tencereye şeker,su ve limon dilimini koyalım kaynatalım.
  3. Kaynayınca altını yavaşça kısalım 15 dk da o denli kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.
  4. Bir kabın içine yumurta ile şekeri krem kıvamında olana kadar mikserle çırpalım.
  5. Başka gereçleri yoğurt,sıvı yağ, irmik,taze sıkılmış portakal suyu, un, vanilya ve kabartmatozu ekleyelim mikserle çırpalım.
  6. Borcama hamuru dökelim ve 180 derecede alt-üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Çıkınca dilimleyip ılık şerbeti verelim.
  8. Üzerine portakal dilimi ve fıstıkla süsleyelim.1 gün daha sonra daha hoş oluyor.
Yapacaklara afiyet olsun.


Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst